Lokikirja 1/2016

Eläinesseiden ensimmäinen numero on julki.

Ennen sen julkaisua kulisseissa on tapahtunut paljon. On täytynyt päättää ensimmäisen ja toisen vuosikerran aikatauluista, etsiä kuvitusta, hakea jatkuvalle julkaisulle ISSN-numero, suunnitella teemat, noutaa tietoa tulevistakin aiheista ja miettiä teoksia, jotka sopisivat tuleviin teemoihin.

Yksi Eläinesseitä motivoivista voimista on näkymättömäksi jäävä työ – myös muiden kuin kirjoittajan. Vaivaan tekstieni vuoksi usein tutkijoita, mutta kaikki heidän kertomansa ei päädy valmiisiin teoksiin tai muihin julkaistuihin teksteihin.

Yksi hiljattain vaivaamistani on arkeo-osteologi Auli Bläuer, joka hektisestä ajankohdasta huolimatta ehti kertoa työstään ja maatiaiseläinten varhaisesta historiasta Suomessa. Hänen haastattelunsa ilmestyi uudistuneen Hippos-lehden numerossa 1/2016 kymmenilletuhansille lukijoille, joille eläinten varhaisen historian tutkimus ei luultavasti ennestään ollut kovin tuttua.

Kiitän Suomen tiedetoimittajain liittoa apurahasta, jolla olen tehnyt taustatyötä kotimaisen hevostutkimuksen aloista, aiheista ja tekijöistä. Ilman ulkopuolista tukea tämä lukemiseen keskittyvä työvaihe jäisi lyhyeksi. Tuen vaikutukset näkyvät myös Eläinesseiden sisällössä. Työni muiden rahoittajien tuki näkyy Elämäsi eläimet -sarjan tämänkertaisessa tekstissä, jonka tarinaan olen törmännyt seuraavan romaanini taustatyössä. Tämän teoksen kirjoittamista tukevat WSOY:n kirjallisuussäätiö ja Suomen kulttuurirahaston Hämeen rahasto.

Kiitän avusta myös Antti Metsänkylää, jonka ansiosta Auli Bläuerin teos Voita, villaa ja vetoeläimiä päätyi käsiini.
 

Johanna Viitanen
kirjailija, kustannustoimittaja
info@elainesseet.com

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s